Biografie

Call Me Blondie is de Nederlandse Blondie Tribute Band die met een muzikale non-stop show Blondie-hits als Denis, Maria, Heart of Glass, Atomic en One Way or Another doet herleven.

Wie aan Blondie denkt, denkt aan Debbie Harry, de blonde uitdagende zangeres met haar herkenbare stemgeluid. In Call Me Blondie kruipt onze zangeres in de huid van Debbie Harry. Met de charismatische frontvrouw en met vier gedreven muzikanten, weet Call Me Blondie de sound en de attitude van Blondie sterk neer te zetten.

 

Blondie sound & style

De wortels van de muziek van Blondie liggen in New York waar ze eind jaren zeventig furore maakte in de new wave- en punkscene. Blondie schroomde genres als reggae, rap, pop/rock en disco niet en juist deze diversiteit aan muziekstijlen past goed bij Call Me Blondie. Met een veelbelovende act en de aanstekelijke en gemakkelijk in het gehoor liggende songs stelt Call Me Blondie zich als doel jong en oud te entertainen. Wat Call Me Blondie uniek maakt, is hun styling uit de hoogtijdagen van Blondie met de kapsels en diverse outfits van Debbie Harry, waardoor het publiek het idee heeft naar een optreden van de echte Blondie te kijken.

Energieke liveshows

In hun korte bestaan heeft Call Me Blondie de focus gelegd op het perfectioneren van hun uitvoering van de muziek van Blondie door de spontane en energiekere live-uitvoeringen van Blondie uit te werken. De uren in de oefenruimte hebben hun uitwerking niet gemist en tijdens live optredens in o.a. de Vorstin in Hilversum, P3 in Purmerend, the Waterhole en Melodyline in Amsterdam, de Nozem & Non in Heemskerk en een 2 uur durende live-uitzending van een lokale radio omroep, wist Call Me Blondie met veel lol en hun passie voor de muziek het publiek in vervoering te brengen.

Modern randje

Met hun blik op de toekomst richt Call Me Blondie zich op het verder perfectioneren van hun performance. Het reproduceren van de sound en de style van Blondie in combinatie met een moderner hedendaags geluid en een stage performance met gebruikmaking van moderne beamer technieken, zal een uiteindelijke mix opleveren die zowel het oudere als het jongere publiek weet te boeien!